Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Přidat recenzi

Objektiv se zoomem - Canon - Canon - s proměnlivým ohniskem (ZOOM) - 85 mm - 200 mm - f/4 - stabilizace

Kompaktní, ovladatelný a lehký objektiv, který je jako první na světě vybaven 4krokovým stabilizátorem obrazu, disponuje také tou nejjemnější optikou z objektivů řady L. Přináší... více »

Kde koupit

Václav

Přidáno: 5. prosince 2011

Zakoupeno v FOTO.cz

Doporučuje produkt
  • Sklo po prvních funkčních zkouškách:
  • 1.) Potvrdilo pověstnou výbornou kresbu, ostrost
  • 2.) Je relativně lehké, nezaznamenal jsem pocitově rozdíl se základním sklem - mám skutečně sklo 24-70.
  • 3.) Velmi přijatelné rozměrově.
  • 1.) Úctyhodná cena
  • 2.) Menš průměr závitu pro filtry 67mm.

Dotaz přišel příliš brzy, stačil jsem ověřit pouze celistvost dodaného zboží, funkčnost, první fotografie potvrdily pověst, která se o sklu na webu vesměs píše. Rozhodně nedošlo ke zklamání z nákupu, spíše naopak.

Moudřejší budu po zimně a asi jaru, ale fotí i dolíky vyplněné současnou mlhou, výborné ostré "portéty např. psa přes ulici za plotem".

Cenově je to opravdový "Ježíšek".

JViktorin

• + Rozměry a váha
  • + Dost účinná stabilizace
  • - Nedodává se s kroužkem pro stativ
  • - Nelze použít telekonvertory

Výborný objektiv na cesty - je mnohem lehčí a menší než jeho světelnější "bratři" a tak se kdykoliv dá vzít s sebou. Ostrost je už od f/4 skvělá, pokud přicloníte na f/5, je přímo fenomenální.
Stabilizace je dost účinná - při focení v interiéru si můžu dovolit místo 1/125 i 1/15 což je paráda - skvělý objektiv na svatby (i když občas je přece jen třeba lehce zvýšit ISO)
Objektiv lze použít jak na focení portrétů (i když separace objektu od pozadí nebude tak velká jako třeba se světelností f/1.8) tak na focení přírody, kdy lze využít velké univerzálnosti zoomu a občas též na zploštění scény (ne na všechny krajinky se hodí širokáč...)
Nevýhodou je nemožnost použití telekonvertorů - na focení zvěře je pořád příliš krátký.

Celkově nezbývá než objektiv doporučit. Používám ho téměř dva roky a nemůžu si ho vynachválit. Nejvíce ho ocení lidé, kteří budou nosit objektiv po delší dobu a ocení tak jeho váhu nebo začínající svatební fotografové, pro které jsou světelnější verze příliš drahé.

• Ano (2)
  • Ne
Ověřený zákazník Antikfoto

Anonym

Přidáno: 30. října 2010

Zakoupeno v Antikfoto

• sklo řady "L". Více není co dodat.

skla řady "L" jsou to samé jako Mercedes mezi auty.

• Ano (2)
  • Ne (3)
Milan Bučko

nováček

Milan Bučko

Přidáno: 13. srpna 2010

• Lehký, kvalitní obraz i ostření.
  • Kvalita snímků s objektivy vyšší " L " řady je znatelná a stabilizace zajistí ostrost - výborné když nemáte stativ .
  • Nic

Doporučuji ostatním zákazníkům
Když chcete kvalitní fotky, pořiďte si kvalitní objektiv např. jako je tento.

• Ne
Ověřený zákazník 123shop.cz

J.Haken

Přidáno: 17. května 2010

(Upraveno 17. května 2010)

Zakoupeno v 123shop.cz

• kvalita, parametry
  • vysoká cena tohoto skvělého zoomu (obecně, nastavena výrobcem)

Ověřený zákazník Megapixel.cz

Jirka

Přidáno: 28. září 2009

Zakoupeno v Megapixel.cz

Čekal jsem od tohoto objektivu hodně jak ho všichni chválí. Po prvním focení jsem zjistil, že na f4 OK ostrost tam kam se zaostří ale na 5,6 6,3 8 se celá hloubka ostrosti posune dozadu o 2cm. Měl jsem to 5x v AWH ale nic mi s tím nebyli schopni udělat pořád stejné tak jsem ho prodal zlatej 70-300 IS USMmm. Jsem rád, že ho už nemám.Hlavně, že stojí 30 tis.

• Ano (3)
  • Ne (4)
Ověřený zákazník Megapixel.cz

Václav Markvart

Přidáno: 13. září 2009

Zakoupeno v Megapixel.cz

• dobrý
  • pro mne krátké ohnisko,
  • pořídil jsem si 100-400 f/4,5

dobrý