Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
Objektiv se zoomem - Canon - Canon - s proměnlivým ohniskem (ZOOM) - 85 mm - 200 mm - f/4 - stabilizace Kompaktní, ovladatelný a lehký objektiv, který je jako první na světě vybaven 4krokovým stabilizátorem obrazu, disponuje také tou nejjemnější optikou z objektivů řady L. Přináší... více »
od 26 520 Kč
4% | (2) | |
5% | (2) |
Doporučení od zákazníků
Všechny recenze Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
- Sklo po prvních funkčních zkouškách:
- 1.) Potvrdilo pověstnou výbornou kresbu, ostrost
- 2.) Je relativně lehké, nezaznamenal jsem pocitově rozdíl se základním sklem - mám skutečně sklo 24-70.
- 3.) Velmi přijatelné rozměrově.
- 1.) Úctyhodná cena
- 2.) Menš průměr závitu pro filtry 67mm.
Dotaz přišel příliš brzy, stačil jsem ověřit pouze celistvost dodaného zboží, funkčnost, první fotografie potvrdily pověst, která se o sklu na webu vesměs píše. Rozhodně nedošlo ke zklamání z nákupu, spíše naopak.
Moudřejší budu po zimně a asi jaru, ale fotí i dolíky vyplněné současnou mlhou, výborné ostré "portéty např. psa přes ulici za plotem".
Cenově je to opravdový "Ježíšek".
- + Výborná ostrost
- + Rozměry a váha
- + Dost účinná stabilizace
- - Nedodává se s kroužkem pro stativ
- - Nelze použít telekonvertory
Výborný objektiv na cesty - je mnohem lehčí a menší než jeho světelnější "bratři" a tak se kdykoliv dá vzít s sebou. Ostrost je už od f/4 skvělá, pokud přicloníte na f/5, je přímo fenomenální.
Stabilizace je dost účinná - při focení v interiéru si můžu dovolit místo 1/125 i 1/15 což je paráda - skvělý objektiv na svatby (i když občas je přece jen třeba lehce zvýšit ISO)
Objektiv lze použít jak na focení portrétů (i když separace objektu od pozadí nebude tak velká jako třeba se světelností f/1.8) tak na focení přírody, kdy lze využít velké univerzálnosti zoomu a občas též na zploštění scény (ne na všechny krajinky se hodí širokáč...)
Nevýhodou je nemožnost použití telekonvertorů - na focení zvěře je pořád příliš krátký.
Celkově nezbývá než objektiv doporučit. Používám ho téměř dva roky a nemůžu si ho vynachválit. Nejvíce ho ocení lidé, kteří budou nosit objektiv po delší dobu a ocení tak jeho váhu nebo začínající svatební fotografové, pro které jsou světelnější verze příliš drahé.
- Lehký, kvalitní obraz i ostření.
- Kvalita snímků s objektivy vyšší " L " řady je znatelná a stabilizace zajistí ostrost - výborné když nemáte stativ .
Doporučuji ostatním zákazníkům
Když chcete kvalitní fotky, pořiďte si kvalitní objektiv např. jako je tento.
Čekal jsem od tohoto objektivu hodně jak ho všichni chválí. Po prvním focení jsem zjistil, že na f4 OK ostrost tam kam se zaostří ale na 5,6 6,3 8 se celá hloubka ostrosti posune dozadu o 2cm. Měl jsem to 5x v AWH ale nic mi s tím nebyli schopni udělat pořád stejné tak jsem ho prodal zlatej 70-300 IS USMmm. Jsem rád, že ho už nemám.Hlavně, že stojí 30 tis.
Zobrazuji 1 - 8 ze 8 recenzí