Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
Objektiv bez zoomu - Canon - Canon - s pevným ohniskem - 24 mm - 136 mm - f/3.5 - stabilizace Objektiv EF-S 15–85 mm f/3,5–5,6 IS USM, ve kterém je zkombinován široký rozsah zoomu od širokoúhlého objektivu po teleobjektiv navíc s 4krokovým stabilizátorem obrazu,... více »
od 14 800 Kč
0% | (0) | |
3% | (1) |
Doporučení od zákazníků
Všechny recenze Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
- Rozsah ohniskových vzdáleností (zejména 15mm)
- Rychlé a tiché USM zaostřování
- Poloprofesionální objektiv
- Přijatelná hmotnost
- Stabilizace
- Originál Canon
- Kvalitní zpracování
- V balení chybí sluneční clona
Koupeno v prodejně Foto Škoda (je tam pozitivní zkušenost s řešením reklamací a kvalifikovaný prodejní personál).
Tento objektiv se mi jevil jako logický základní objektiv k Canon EOS 60D a to jak cenou, tak i technickými parametry.
Mohu porovnat s Canon EF-S 18-135mm/F3,5-5,6 IS a připadá se mi o dost lepší, proto jsem se také rozhodl pro tento objektiv i přes vyšší cenu.
- Široká rozsah ohniskových vzdáleností
- Účinný stabilizátor
- Je to CANON
- Vynikající ostrost
- Solidní mechanická konstrukce
- Příliš vysoká cena
- Značná chromatická aberace na okrajich ohniskového rozsahu, ale při focení do RAWu snadno a dobře korigovatelná CANON DPP
- Nemá "makrorežim" - nejkratší zaostřitelná vzdálenost je dost dlouhá
- Sluneční clona není v ceně
Objektiv je výsledkem celé řady kompromisních požadavků, což splňuje poměrně dobře.
Při focení do JPG je chromatická aberace dost problém
Cena by měla být nižší, minimálně sluneční clona by měla být stndardní součástí dodávky
- - Výborný rozsah, univerzálnost
- - Výborná ostrost
- - Stabilizace
- - Kvalitní zpracování
- - Cena
- - Jen průměrná světlenost a vinětace
Příjemný a spolehlivý základní objektiv s velmi univerzálním rozsahem a výbornou ostrostí v celém rozsahu ohnisek. Pokud nevadí vyšší cena a průměrná světelnost, tak jej doporučuji ke koupi. Vinětace je dobře řešitelná softwarově.
- I přes poměrně široký rozsah zoomu je kvalita obrazu vinikající, není třeba přicloňovat, vše je ostré už na plnou díru
- Stabilizace obrazu je velmi efektivní, není problém na 15mm fotit časy až k 0,5 sekundy. Efektní fotku vodopádu uděláte z ruky, stativ netřeba
- USM ostření je prakticky neslyšné a velmi rychlé
- Mechanicky je objektiv velmi dobře proveden, nic se neviklá, žádná vůle se nekoná
- Sluneční clona není součástí balení
- Vinětace na 15mm a F3,5
Hledal jsem lepší základní objektiv. EFS 15-85 3,5-5,6 má velmi vhodně zvolený rozsah. 15mm je v přepočtu 24mm na kinofilmu a tedy o dost širší než klasických 28mm. Naopak 85mm je po přepočtu 136 mm a to už je celkem solidně dlouhé ohnisko, Hlavní klad je, že velký rozsah zoomu není vykoupen ztrátou kvality obrazu. Stabilizaci obrazu si člověk oblíbí velmi rychle. Vřele doporučuji pro jeho univerzálnost.
- Vzhledem k tomu, že bydlím na venkově, je pro mne předností tohoto nákupu možnost dodání vybraného zboží až do domu. Druhá přednost je to, že můžu porovnat několik cenových možností a vybrat si tu nejpřijatelnější.
- Proto jsem se rozhodl pro tuto možnost i tento produkt.
- Bohužel, nemohu si v tomto případě porovnat a vyzkoušet najednou několik stejných výrobků - objektivů. Není vyloučeno, že bych si při této možnosti určil pořadí kvality a vybral dejme tomu ze 3 kusů jeden nejvyhovující.
Tento zakoupený produkt /objektiv 15-85mm atd./ jsem si vybral, protože se mi zdál výhodný pro moji práci a zatím s ním mám zkušenosti vesměs pozitivní. Je třeba ho používat určitým způsobem, který si ale jistě každý majitel sám vyzkouší a najde. Objektiv se mně používá dobře a splňuje mé předpoklady k jeho schopnostem a vlastnostem. Pokud někdo chce podobný objektiv koupit, mohu mu to jen doporučit. Myslím, že ve své třídě je to kvalitní a solidní výrobek, který splňuje i poměrně náročnější požadavky na kresbu a rozlišovací schopnosti objektivu.
Zobrazuji 1 - 7 ze 7 recenzí