Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Nikon 50mm f/1.4G AF-S

Přidat recenzi

Objektiv bez zoomu - Nikon - Nikon - s pevným ohniskem - 50 mm - 50 mm - f/1.4

Vysoce světelný základní objektiv s ohniskovou vzdáleností 50 mm, vysoce kvalitní optikou a exkluzivním ultrazvukovým zaostřovacím motorem Nikon pro téměř neslyšný chod.... více »

Kde koupit

0% (0)

Doporučení od zákazníků

4 zákazníků doporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(44 z 46 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Všechny recenze Nikon 50mm f/1.4G AF-S

• Odborné (0) |
  • Video (0)

Přidáno: 24. dubna 2012

• asi vsechny
  • snad jen trochu pomalejší ostření jinak je objektiv super

myslím že za ty peníze jde o velice kvalitni zboží, které určitě nezklame

Ověřený zákazník Antikfoto

Doporučuji

Ověřený zákazník Nové Barvy

Netroufal

Přidáno: 23. října 2011

(Upraveno 29. října 2011)

Zakoupeno v Nové Barvy

• - krásná kresba od clony 2,0
  • - je velice lehký a malý
  • - není mu co vytknout

Výborný na focení dětí, dáte ho do kapsy a můžete jít na návštěvu.

Ověřený zákazník Antikfoto

Jan Navrátil

Přidáno: 3. října 2011

Zakoupeno v Antikfoto

Doporučuje produkt

Výborné portrétové sklo podporující navíc vzájemnou komunikaci mezi lidmi.

Ověřený zákazník Nové Barvy

Radim Horák

Přidáno: 8. září 2011

Zakoupeno v Nové Barvy

• Kvalita obrazu i na "plnou díru" je mnohem lepší než jsem čekal (nesrovnatelně lepší než u mé původní 50/1,8D na otevřené cloně) . Od clony 2,0 jsem z obrazem úplně spokojen.
  • Tichost ostření.
  • Rychlost (pomalost), ale není to nic strašného.

Perfektní objektiv s velmi služným obrazem (zajímá mne hlavně ostrost - male geometrické nedostatky, popř. vinětaci mohu doladit softwarem). Na FF kvalitní základní ohnisko na DX perfektní portréťák.

• Ano (5)
Ověřený zákazník Alza.cz

mikyr

Přidáno: 6. srpna 2011

Zakoupeno v Alza.cz

• Asi nejlepší světelná 50ka
  • nic mě nenapadá

perfektní kvalita obrazu, hloubka ostrosti díky clonění.
Použití za nízkého osvětlení fotografované scény díky světelnosti 1,4.
Výborný na portréty a s mezikroužky i na makra.

• Ano (3)
Q.

Q.

Přidáno: 2. srpna 2011

• Kvalita obrazu
  • Zpracování/kovový závit bajonetu
  • Příslušenství

Pořídil jsem si tento objektiv k D3000, abych mohl portrétovat svou drahou polovičku. Poté jsem jej vzal na výlet i s mým oblíbeným AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Celé dopoledne bylo slunečno se simpsonvskými mráčky. Po nasazení polarizačního filtru na tento objektiv 50mm jsem byl fotkami artefaktů v krajině unešen a měl jsem pocit, že jsem dosud fotil na dírkovou komoru :-) i v zastíněném hangáru s SB-400 a clonou 1,4 jsem byl velmi spokojen. Předčil moje očekávání a změnil můj pohled na kvalitu objektivů. Nekupujte si ho, budete litovat, že nemá proměnné ohnisko :-)

• Ano (6)
  • Ne (4)
Ověřený zákazník Mironet.cz

Přidáno: 16. května 2011

Zakoupeno v Mironet.cz

Výborný objektiv za slušnou cenu. Mohu doporučit!

• Ne (1)

• Krásný bokeh
  • Značka
  • Rychlé ostření
  • Cena

Výborný pevný objektiv, který je nevhodnější na fotografování portrétů.
Výborná světelnost ho předurčuje k použití za horšího osvětlení nebo pro fotografie s nízkou hloubkou ostrosti. Typicky portréty s rozmazaným pozadím.
Optická kvalita je velmi vysoká. jedná se o pevné ohnisko a tak nejsou nároky na kvalitu jednotlivých čoček tak vysoké. Proto je kvalita obrazu vynikající.
Bokeh - tedy rozmazaná část fotografie je krásně postupně rozmazaná. Nikde nevidíte ostré přechody.
Značka Nikon je pověstná svojí kvalitou a říká se, že objektivy má kvalitnější, než věčný rival Canon
Ostření je poměrně rychlé. Nemůže se rovnat ostření objektivů s ultrazvukovým motorkem, ale pro fotografování v ateliéru není rychlost tak prioritní.

Cena je dost vysoká. Raději doporučuji koupit Nikon F/1,8.

• Ano (3)
filip228

filip228

Přidáno: 5. září 2010

(Upraveno 5. září 2010)

• skvělý bokeh a ostření
  • ostření by mohlo být rychlejší

Celkově jsem spokojen.

Luci Š.

Přidáno: 28. června 2010

(Upraveno 28. června 2010)

• výborný bokeh
  • cena
  • pomalejší ostření

produkt splnil moje očekávání

• Ano (1)

Pavel Trka

Přidáno: 23. března 2010

(Upraveno 23. března 2010)

• - skvělý bokeh
  • - parádní kresba
  • - samozřejmě světelnost
  • - kvalitní konstrukce
  • - subjektivně se mi zdá, že ostření by mohlo být rychlejší
  • - nejmenší zaostřitelná vzdálenost je 45cm což může být celkem hodně

Jednoduše řečeno jsem velice spokojen.

• Ne (1)
Jamal

Jamal

Přidáno: 2. března 2009

• Brilantní kresba a ostrost.
  • Možnost použít na FX i DX formát.
  • Přesné zaostřování.
  • Pomalé zaostřování.

Nový základní objektiv pro fullframové zrcadlovky Nikon mě na jednu stranu mile převapil, na druhou stranu donutil rozjímat nad koncepcí vnitřních autofokusových motorků vs. pohonu autofokusu z těla fotoaparátu. Na začátek bych chtěl vyzdvihnout jeho optické vlastnosti. Vyznačuje se velmi dobrou kresbou a ostrostí po celé ploše snímku, nejlépe se pak jeví při menším zaclonění, např. na clonu 5,6, při které se vyrovná byť minimální rozdíl mezi středem obrazu a jeho rohy. Nejmenší clonu, 1,4 pak fotograf ocení především v prostorách s nízkou hladinou osvětlení, kde potřebuje pouze malou hloubku ostrosti a dobrou expozici a kvalita podání v rozích snímku není tolik důležitá. Mírně jiná situace je v případě použití DX formátu. Díky využití omezené části optiky se tento objektiv jeví jako brilantně ostrý a bezvadý. Přepočtem crop faktoru 1,5 pak získáme mírně delší ohnisko vyloženě vhodné pro portrétní či produktovou fotografii, zátiší atd. Tím se dostáváme k ostření. Autofokusový motor je překvapivě pomalý. Zřejmě to není ovšem způsobeno jeho rychlostí, nýbrž délkou dráhy, kterou musí vykonat, aby přeostřil z blízkého bodu na vzdálený a naopak. Tato dlouhá dráha pak umožňuje přesnější zaostření. Absence možnosti pohonu autofokusu z těla tak neumožňuje autofokus zrychlit použitím rychlých těl, jako je Nikon D3, D3x, proto bych objektiv spíše doporučoval na statickou fotografii, tedy na výše jmenované žánry. Autofokus lze vypnout a využít tak možnosti velmi přesně zaostřit manuálně. Objektiv postrádá clonový kroužek, lze tedy použít pouze s elektronickými zrcadlovkami. Zpracování je na první pohled velice pečlivé a přesné. V balení je sluneční clona a semišové pouzdro. Cena je dle mého názoru velice příznivá, ve srovnání se staršími objektivy i s jinými značkami. Pokud si chcete objektiv prohlédnout nebo udělat zkušební snímek, pak doporučuji navštívit prodejnu fy Megapixel, kde mi objektiv ochotně předvedli.

• Ano (44)

Zobrazuji 1 - 13 ze 13 recenzí