Bezva portrétní objektiv. Zobrazit celou recenzi
Nikon AF 50mm f/1,8D
Objektiv bez zoomu - Nikon - Nikon - s pevným ohniskem - 50 mm - 50 mm - f/1.8 Nikon AF FX Nikkor 50mm f/1.8D Hlavní rysy 1. Kompaktní, dostupný základní objektiv 2. Nízká hmotnost (155 g) 3. Vysoká hloubka ostrosti – možnost zaclonění až na f/22... více »
od 3 253 Kč
průměr z 60 hodnocení
63% | (38) | |
30% | (18) | |
5% | (3) | |
0% | (0) | |
2% | (1) |
Bezva portrétní objektiv. Zobrazit celou recenzi
Výborný objektiv, dá se říct že je skoro univerzální, pokud nefotíte zrovna v malém prostoru, tak vám jako zoom poslouží nohy a dají se udělat opravdu krásné ostré fotky :-)
Pro tento objektiv jsem se rozhodla pro jeho dobrou světelnost a na doporučení svých známých, rozhodně jsem neprohloupila. A hlavně jsem chtěla mít pod kontrolou hloubku ostrosti s tímto sklem to jde báječně. Za tuto cenu, myslím, že to byla dobrá investice, Hodí se dobře na portrétní fotografie i běžné fotografování reailty. Sice ho mám jen chvíli, ale rozhodně si budeme spolu rozumět. Jinak dobré světlo všem fotografům
Kdo si dnes Kupuje zakladni objektiv, pravdepodobne o nějaký přišel a tak ví co dělá :). Za minimalni cenu obstojný zakladní objektiv použitelný na starších filmových tělech, naopak pro nová levná těla vyžadující AF-S objektivy nelze použít. Rychlostí autofokusu také neohromí, prostě není o čem psát, nacvaknout na foťák a jit fotit :)
Tento obektiv budu pouzivat jak na makro,tak na portrety,krajiny a rad si pohravam a experimentuji s filtrama.
Objektiv Nikon 50 mm F1,8D AF bych doporučil všem, kterým by se chtěli zaměřit na fotografování: portrétní fotografií a na Macro snímky. V případě, že máte zrcadlovku s DX snímačem tak objektiv nabízí výbornou obrazovou kvalitu a snímku dobrou světelnost. Znevýhodněni jsou majitelé zrcadlových fotoaparátů řady: D40, D40x, D60, D5000 mají nevýhodu, že musí doostřovat objektiv ručně.
Chtěl jsem ho a mám, co více dodat. Spokojenost je maximální, věděl jsem co kupuji.
Objektiv s pevným ohniskem 50mm použitelný i na DSLR se světelností F 1,8. Díky své ceně a zmiňované světelnosti je jedním z nejlepších objektivů které NIKON vyrábí. Nikon 50 F1,8D AF tedy v porovnání cena/výkon vychází jako jasná volba.
Jakožto mé jediné pevné sklo, nemám moc šanci srovnávat. Ale proti ostatním zoomům má dobrou kresbu, výbornou světelnost a umožňuje dobrou práci s hloubkou ostrosti. Doporučoval bych použití spíše v atelieru, na delší vzdálenosti se mi zdá, že to není úplně ono. Malý a lehký :D.
Asi nejlevnejsi objektiv pro foceni portretu s vybornym vysledkem.
Zobrazuji 1 - 17 ze 17 recenzí