Poradna Objektivy


Autor: | Vloženo: 21.06.2014 000 15:51 | Témata: Poradna Objektivy

Ktery vybrat objektiv? 35mm nebo 50mm?

Dobry den, zakoupil jsem si fotoaparat D5100 s 18-105, nicmene rad bych fotil predevsim portrety v exterieru, a tak sem se poohlizel po nakem svetelnejsim objektivu, precetl tucet recenzi a stale sem se nerozhodl ktery koupit, predevsim se rozhoduju mezi Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX a Nikon AF-S 50mm f/1.8G... muze mi prosim nekdo rict, ktery z techto dvou je na takove potretove foceni lepsi? Jeden rekne todle a druhy todle, dle recenzi taky jeden vychvaluje tenhle a druhy zase ten druhy a tak nak se to prebiji ze se nemohu rozhodnout, chtel bych fotit typove podobne fotografie jako tyhle: ( https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net... , https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net... )


Dekuji za vase reakce,

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. června 2014

    Dobrý den, to je složité. Pro fotografování v interiéru bych raději doporučil 35mm a to z důvodu příjemnějšího úhlu záběru. A také díky crop faktoru, který přepočte ohnisko na 50mm. To je pro portrét asi nejpoužívanější.
    50mm je také dobré ohnisko, ale díky crop faktooru 1,5x je ohnisko pro interiér dost dlouhé a je spíše na větší detail obličeje. Případně spíše do exteriéru, kde není fotograf limitován úhlem záběru a má tak dostatek prostoru. Je to všechno o vyzkoušení. Zkuste na objektivu 18-105 nastavit ohnisko 35 a fotografovat něco. Pak to samé na 50mm. Uvidíte co po 30min focení bude příjemnější.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.