Poradna Objektivy


Autor: | Vloženo: 28.07.2016 000 10:44 | Témata: Poradna Objektivy

Existuje rybí oko i pro kinofilmovou zrcadlovku?

Slyšel jsem od zkušeného fotografa, že objektiv Sigma 15 mm lze koupit i pro kinofilmovou zrcadlovku. Nerad bych jej ale rovnou vyhodil, stojí 19 tis. Může mi někdo opravdu poradit? Moc děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. července 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, pro Canon i Nikon máme jeden kus skladem, nechcete si jej tedy přijít vyzkoušet? Teoreticky by fungovat měl, uvidíme jak to bude s ostřením.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Mirek

      28. srpna 2016 - Mirek

      Moc děkuji, mám to již ověřené!!! Pro kinofilmovou zrcadlovku, pokud má F bajonet, lze si rybí oko Sigma zakoupit. Již když jsem Sigmu vybaloval, myslil jsem, že to nepůjde. Jak však jsem ji upevnil, hned se hnulo ostření, motorek vesele zabzučel. Nádherná hloubková ostrost, úžasná panoramata. Všem doporučuji !!
      A co víc ! Je možno /opravdu nekecám/, zakoupit i Samyang 8,5 mm Nikon. Ten s tělem Nikonu neumí kounikovat vůbec, takže ani ten nejlepší digitál jej "nepřesvědčí." Je levnější než Sigma, jen pozor, musí míti clonový kroužek. Jsou též novější vyráběné již jen pro DX. Ty clonový kroužek nemají. Nastavíte clonu a Nikon vám dopočítá čas, máte-li nastavenu funkci A. Focení na Samyang je náročné, avšak expozimetr nepotřebujete. Jen nezapomenout ještě zaostřit! Samotné výsledky přesvědčí každého. Je ovšem jisté, že pokrok nelze zastavit, digitály již teď převládají a nakonec zvítězí, byť jen proto, že se přestanou vyrábět kinofilmy.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.