Poradna Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8

Autor: PepaL | Vloženo: 07.11.2014 000 21:40 | Témata: Poradna Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8

PepaL

PepaL

Koupit-nekoupit :)

Před půl rokem jsem si pořídil E-M10 se setovým objektivem M.Zuiko 14-40 III EZ a M.Zuiko 45/1.8. Netrvalo dlouho a začaly mi vadit poměrně diametrální rozdíly v kvalitě fotografiích pořízených těmito objektivy. Na kole je samozřejmě malá velikost výhodou, ale jinak jsem čím dál častěji nasazoval 45 a začal si zvykat na dlouhé ohnisko. Né všechno se tím ale dá fotit a tak přemýšlím o M.Zuiko 17/1.8. Trochu mě odrazují lehce kritické recenze (i tady na heurece) a pevná skla také nejsou uplně pohotová. Tak jsem začal pokukovat i po tomto objektivu. Je o dost větší, těžší, ale univerzálnější a pohotovější. Jen je to přeci jen dvojnásobek ceny a má o 1EV horší světelnost. Navíc jsem amatér, fotím si pro radost, tak nevím, zda by to nebylo vyhazování peněz. Jestli to za to opravdu stojí. Profesionál určitě litovat těch peněz nebude, já už si nejsem tak jistej :). Třeba tu 45 jsem si zamiloval :).

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    10. listopadu 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrýden, toto je složité. Ten objektiv je perfektní, ale zde asi záleží co opravdu upřednostníte. Nejlepší by byla osobní návštěva na prodejně a objektivy si vyzkoušet, nejlépe tak zjistíte co dále.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.