Poradna Objektivy


Autor: | Vloženo: 11.06.2012 000 14:43 | Témata: Poradna Objektivy

Jaký teleobjektiv ke kameře?

Potřeboval bych poradit. Chtěl bych pomocí několikamegapixelové IP kamery sledovat cca 1000 m vzdálené hnízdo vzácného ptáka. Kamera by byla pevně přidělána, přesto bych uvítal objektiv se stabilizátorem.Jaký objektiv byste mi doporučili, pokud bych se chtěl vejít do 300 t.? Děkuji za případnou odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. června 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    O jakou kameru se přesně jedná ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tom Berger

      12. června 2012 - Tom Berger

      Axis 221, případně 223M.


    • Anonymní uživatel

      12. června 2012 - Anonymní uživatel

      Pokud budete používat pevný objektiv bude asi potřeba vybrat ohnisko přesně podle vzdálenosti snímání a potřeby velikosti výřezu scény ,,no aby bylo vidět co má být viděno'' ;-)
      Koukal jsem že pro tyto účely nabízí i jakousi kalkulačku : http://www.axis.com... včetně rad pro výběr ...
      Ale raději bych se asi poradil s jejich podporou nebo zastoupením pro ČR : http://www.axis.com... s touto technikou moc zkušeností nemám ...


    • Tom Berger

      12. června 2012 - Tom Berger

      No a pokud bych chtěl potom objektiv používat i na snímání na jiné vzdálenosti, uměl byste mi poradit nějaký zoom objektiv v dané cenové relaci?


    • Anonymní uživatel

      12. června 2012 - Anonymní uživatel

      Obě uvedené kamery by měly používat bajonet CS
      Axis 221 - viz.: http://www.netcam.cz...
      V případě Axis 223M - Viz.: http://www.axis.com... vypadá že byl nahrazen modelem AXIS P1346 - viz.: http://www.netcam.cz...

      Pokud budete chtít sestavu používat pro různé účely , tak nejlepší bude se podívat po některém Zoom , nebo alespoň Varifokálním objektivu ...
      V nabídce jsem ale našel objektiv s největším rozsahem - Varifokální 5-50 mm nebo 15-50mm , ten by možná pro uvedený účel také nebyl špatný ... Pokud je správný crop faktor 7,21X tak po přepočtu na druhém konci získáte cca 360mm objektiv .

      Jak jsem již řekl nejlepší bude se obrátit přímo na odborníky kteří s touto technikou pracují , určitě Vám lépe poradí s výběrem nejvhodnější techniky pro Vaše účely ( ceny v této oblasti přesně neznám )
      Zde je možné vyhledat prodejce a poskytovatele řešení :
      http://www.axis.com/sales/index.php
      Zde podpora výrobce : http://www.axis.com...


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.