Poradna Objektivy


Autor: | Vloženo: 23.07.2019 000 23:00 | Témata: Poradna Objektivy

Vhodný objektiv k Nikon D3300

Jaký objektiv doporučujete k Nikon D3300 s f v rozsahu cca 30-60 mm v dobrém poměru cena/výkon ? Potřebuji se udržet v relaci cca do 8000 Kč. Měl by mít stabilizaci, protože ruce se začínají třást (hlas ještě naštěstí ne)

  • 24. července 2019 - Oficiální zástupce obchodu Megapixel.cz

    Dobrý den,

    v této kategorii bych doporučil Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 AF-S DX G ED VR. Nabídne univerzální rozsah, stabilizaci a dobrou obrazovou kvalitu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      24. července 2019 - Honza

      Děkuji, mám s vámi velmi dobrou zkušenost, dobře jste mi svého času doporučili D3300 a k tomu dobré tele 70-300. Objektiv kreslí pěkně (má trochu šedý závoj, ale přisuzuju to té velké f). Jedinou výhradu mám k D3300 v tom, že v hledáčku dost špatně vidím zobrazované údaje, zejména při vnějším větším osvětlení, ale to zase přisuzuji mému zraku s velkou cylindrickou vadou.
      Uvidíme, kdo mi dále jak doporučí "standardní" objektiv, který chci doplnit k tomu teleti (po čase se nastřádalo pár peněz). Snad by možná stačilo f jen do 50 mm, kdyby bylo něco levnějšího.

      Jeden technický dotaz, týkající se citlivosti : Mám (zřejmě ještě z dob kinofilmů) zafixováno, že je lepší nízká citlivost (pokud to světlo dovolí) - kvůli optickým vadám atd. Mám proto tendenci stále citlivost stahovat někam k 100 ASA. Jak se na nastavení citlivosti díváte s ohledem na současnost (digitální snímače atd.) ? Má hodnota citlivosti nějaký vliv např. na kvalitu odstínů barev ? Má smysl nějak korigovat citlivost a k jakým hodnotám ?
      Díky za odbornou odpověď


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.