Poradna Samyang 8mm f/3.5 CS II Nikon

Autor: | Vloženo: 09.06.2014 000 20:43 | Témata: Poradna Samyang 8mm f/3.5 CS II Nikon

Rybí oko - správný typ objektivu???

Dobrý den, mám tělo Nikon D5100 a ve focení jsem začátečník. teprve se učím fotit v manuálu a zatím mne to nejde. Zatím moc dobře neodhadnu nastavení. Přesto focení mne dost baví a právě přemýšlím, že bych si pořídil objektiv rybí oko abych si focení trochu obohatil. Hledal jsem nějaký vhodný objektiv a bohužel si nedokážu vybrat. Cenu bych asi zvolil do těch cca 8 000kč. Mohli by jste mne prosím nějaký takový to objektiv doporučit? Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. června 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, v této cenové kategorii bych zvolil tento Samyang.
    Je dobrý, jen je manuální. Doporučuji vyzkoušet na prodejně.
    Pak jsou i jiné varianty jako je Sigma, ale cena je vysoká.
    http://www.megapixel.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karlos

      11. června 2014 - Karlos

      Děkuji za radu. Zatím se s fotografováním učím, jsem laik. Focení mne baví, fotím odmala, ale až doposud jsem fotil jen přez automat. Nyní se snažím vše nastavovat sám a docela v tom tápu. Jen bych si to focení prostě nějak "spříjemnil" fajn fotkama a proto mne napadlo,že si dokoupím toto Rybí oko. 8000kč nyní není pro mne problém. Jen nerozumím parametrům a nevím zda mne bude stačit. Nějak na to nutně nespěchám. Pokud stojí třeba za prd tak si klidně nějaký měsíc počkám a našetřím si na lepší. Dejme tomu do těch 12 000Kč.... 18 000Kč je pro mne moc. Jsem laik, nejsem profík a ta koupě za tu cenu mne přijde zbytečná (chci si koupit k tomu ještě lepší blesk...)...


    • Anonymní uživatel

      11. června 2014 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, máte možnost se zastavit na některé z našich prodejen?
      Lépe Vám ukážu a vysvětlím možnosti, nebo je možnost se účastnit kurzu, který by Vám přiblížil některé nejasnosti.

      Objektiv je dobrý, jen je manuální. Clona se nepřenáší. Expozice se musí nastavovat ručně. Nelze tedy použít auotmatiku a poloautomatiku A, S, P. A ostřit ručně.


    • Karlos

      11. června 2014 - Karlos

      Bohužel moc ne. Jsem z Pardubic a co jsem koukal tak tu pobočku nemáte... Občas jezdím do Brna na výlety (mám tam známé) tak až tam budu tak se u vás někdy stavím a pokoukám :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.