Poradna SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary Nikon

Autor: | Vloženo: 22.10.2013 000 10:39 | Témata: Poradna SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary Nikon

V čem se liší?

Dobrý den. Zajímalo by mě v čem se liší od tohoto objektivu:
https://objektivy.heureka.cz...

respektive v čem je ten druhý lepší, když stojí dvojnásobek tohoto. Zatím mi připadá, že je ve všem lepší tento objektiv (stabilizace, min. zaostřitelná vzdálenost, cena, váha, rozsah ohnisek, atd.) jaká vlastnost tedy činí ten druhý dvojnásobně drahým ??

A můj druhý dotaz směřuje na otáčení předního členu objektivu. Četl jsem, že je to nežádoucí kvůli filtrům, ale můžete mi vysvětlit proč? A jak se takové otáčení projevuje? Protože u tohoto objektivu prý k otáčení nedochází, ale přesto na některých videích můžete vidět když se vysouvá tubus se sluneční clonou, tak se jakoby trochu pootočí (ta clona), takže to mám považovat za otáčení předního členu?

Mnohokrát děkuji za odpověď

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. října 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, tak ten za 9990 je starší verze nového objektivu Conterporary za 11990. Ten má ještě lepší konstrukci a kresbu než ten levnější. Hlavní rozdíl mezi objektivy je, pro jaký typ fotoaparátu jsou. 17-70 je objektiv pro APSC snímač, kde dochází ještě k přepočtu ohniska podle crop faktoru a také má levnější varianta proměnnou světelnost podle ohniska. Druhý objektiv je určen pro Full frame snímače. Proto má také ohnisko 24-70. To při použití na APSC není už moc širokoúhlé z důvodu přepočtu cropfaktorem. Objektiv má také stejnou světelnost v celém rozsahu a to 2,8.
    Otáčení předního členu je hlavní problém u filtrů kde dochází k vyvolání efektu točení. Nastavíte polarizaci otočením filtru do nějaké polohy a při doostření se to opět natočí jinak. Přechodové filtry nepoužijete vůbec. opět nastavíte přechod a doostříte a zase je to vše jinak. U těchto objektivů se přední člen opravdu netočí. Nevím jak to popsat, prostě se to při ostření točí, ale hodně.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.