Poradna Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di Nikon LD Macro 1:2

Autor: | Vloženo: 05.04.2012 000 21:49 | Témata: Poradna Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di Nikon LD Macro 1:2

Objektivy makro, nemakro?

Zdravím přátelé. prosím o objasnění objektivů s možností makra a standardních objektivů. Tento objektiv je teleobjektiv s možností a přepínáním na makrorežim. Kolega z fotolabu v první už uzavřené odpovědi ,,stabilizace´´ nabízí jako možnost se stabilizací objektiv SIGMA 70-300 mm f/4-5,6 DG OS (Nikon), ten ovšem přepínaní na makrorežim nemá! znamená to, že jím nabízeným objektivem lze makro bez problémů fotit? Jaké má pak to makro parametry? jaký poměr? (a co vlastně poměr 1:1 a jiné přesně znamenají?) Chci se blíže věnovat makru, lépeřečeno fotografováním hmyzu, květů atp. z blízka... Děkuji za ochotu a odpovědi.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. května 2012

    Příteli,
    předpokládám, že když umíte na netu najít Heureku, nebude pro Vás problém najít i jiné iformace, zkuste na začátek vložit do Vašeho vyhledávače heslo MAKROFOTOGRAFIE a uvidíte, kolik informací najdete. Vzhledem k tomu, že na toto téma toho již bylo napsáno opravdu hodně, věřím, že najdete dostatek informací a rad, které Vám pomohou,
    Poměr 1:1 znamená, že objekt objekt před objektivem, bude stejně velký i na čipu vašeho fotoaparátu. JInak řešeno, budete-li fotografovat například hlavičku sirky dejme tomu o průměru 3 mm, promítne se na čip obraz hlavičky sirky o průměru 3 mm. Kdyby byl poměr zvětšení 1:3, byl by obrázek na čipu 3 x menší, to znamená, že ta samá hlavička by na čipu měla průměr jen 1 mm.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.