Nejnovější recenze ze sekce Objektivy
- Světelnost
- Krásný bokeh
- Přepínač ostrosti
- Široký ostřící prstenec
- Velice ostrý objektiv (pěkné fotky)
- Celkově naprostá spokojenost i přes větší cenu
- Chybí sluneční clona. Za tu cenu by se mohl Canon pochlapit a clonu dávat automaticky. Viz. konkurence
- S tímto objektivem už není můj Canon M50 tak kompaktní. Stále však ale jde o skladný fotoaparát, který dáte "do kapsy"
- Pro méně zkušené je nutno se naučit pracovat s příliš malou hloubkou ostrosti u malé clony. To však není nevýhoda, ale vlastnost objektivu a tudíž to chce praxi a dobré oči, které už mě občas trochu zlobí.
Malý, lehký a nenápadný objektiv. Velmi rychlý a spolehlivý autofokus. Vynikající ostrost. Krátká minimální zaostřovací vzdálenost umožňuje na cloně f2.5 vytvářet pěkný bokeh.
- Zatím jsem vyzkoušel jednou, ale splnil mé očekávání na 100%
- Ohnisko
- Váha
- Velikost
- Chybějící sluneční clona
Zatím vyzkoušen jen při jedné procházce. Obrazová kvalita super. Bál jsem se minimální ostřicí vzdálenosti (6m), ale to ok v praxi.
- Používám ho na Z50 pro focení detailů květin při malé cloně f 2. Hodí se také na focení portrétů (přepočet 60 mm).
První dojem udělá zcela nevídané balení objektivu, prostě luxus. Samotný objektiv je taktéž v kvalitě zpracování na jakou jsme byli zvyklí před mnoha lety. Výstup ve spolupráci s X-T4 nemá chybku, nelituji ani na vteřinu této investice
- Vyhovující pro krajiny, za tuto cenu dobrý i kdyby jen na vyzkoušení.
V dané cenové kategorii z hlediska kvality a výkonu vynikající objektiv.
- Špičková optická kvalita
- Vysoká ostrost
- Fyzické zpracování ovládání clony
- 1.2
- Velikost, ale co byste čekali u 75 1.2
Je skoro k neuvěření, že objektiv s tak špičkovou optickou kvalitou se prodává za takovou cenu. Vždycky jsem kupoval jenom fujinony, ale tenhle Viltrox mě donutil můj přístup přehodnotit. Fujifilm k tomuhle objektivu nemá dostupnou alternativu - buď 56 1.2 WR, kterej je ale kratší a dražší, nebo 90 mm f2, kterej je ale dražší, delší a má nižší maximální světelnost.
Rychlé ostření, nízká váha, skvělý poměr cena/výkon
- Výborná ostrost
- Zatím nic
Nemohu nic napsat... nebylo to pro mě, ale vím, že jde o kvalitní výrobek
Splnilo očekávání
- Výborný objektiv vhodný zejména na portrétní fotografii.
- Skvělá světelnost při tomto ohisku
- Zkoušel jsem sigmu 100-400, a canon je výrazně lepší.
- Nízká hmotnost, nulové zkreslení, možnost nasazení filtrů.
- Kraje ostré od clony 8, chromatická aberace, horší v protisvětle.
Leica za přijatelnější cenu
- Naprostá špička v zákl. objektivech, skvělá ostrost, krásná hvězdička už od cl. 14, lepší než u EF 24-70/2,8, stabilizace ve spojení se stabilizací v těle R6 Mk II, v pohodě z ruky 1/10 sec.
Cena odpovídá kvalitě, cashback Canon ji jen lehce vylepší, ale je to objektiv na dlouhá léta.
- Dobrý poměr cena/výkon
- Přiměřeně ostrý